Bemutatkozás

A Napsugár Művészeti Modellóvoda és Minibölcsőde többcélú intézmény, Kengyel egyetlen óvodája. Egy csendes kis utca végében helyezkedik el az Áchim András út 12. szám alatt. Óvodánkat 2013-ban felújították, így már minden igényt kielégítő komplexummá nőtte ki magát. Füves, hangulatos udvarunkon fajátékok teszik színesebbé a szabadtéri mozgást, árnyas fák biztosítják a tiszta levegőt, és védenek a káros napsugarak ellen. Csoportszobáink esztétikusak, ízlésesen berendezettek, a pedagógiai program kívánalmainak megfelelnek.
Óvodánkban Nagy Jenőné – Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel című alternatív programja alapján folyik a nevelő munka. Nevelőtestületünk jelentős része hatalmas gyakorlati tapasztalattal rendelkezik. Szakmailag jól képzettek, és jól alkalmazkodnak a kor kihívásaihoz. Nyitottak, érdeklődőek, keresik a módszertani megújulás lehetőségeit. Gyakornok kollégáinkat kijelölt mentor segítségével vezetjük be az óvodapedagógia gyakorlati megvalósításának rejtelmeibe, a gyakornoki szabályzat előírásainak megfelelő módon és ütemben.
Az óvodapedagógusok mellett a pedagógiai munkát segítő munkatársak is aktív részesei a nevelő-oktató munkánk megfelelő szintű megvalósításának, az intézményi környezet kialakításában.

Az óvoda vezetése elkötelezett a tehetséggondozás megvalósítására, annak folytatására.
Óvodánkban 2012 óta működtetünk tehetségműhelyeket. A nevelőtestület fontosnak tartja a tehetség-ígéretek felismerését, a megfelelő feltételek biztosítása mellett a tehetséggondozó műhelyek működtetését, a beválogatott gyermekek képességeinek megerősítését, fejlesztését, fokozását. Az elmúlt években sikeresen valósítottuk meg a tehetséggondozást, hiszen évről évre működtek a tehetséggondozó műhelyek.

A 2022/23-as nevelési évben, felújítási munkák miatt, az óvoda ad helyet a minibölcsődének. Jelenleg egy csoportba érkeznek a gyermekek, de reményeink szerint 2022. október 1-jétől elindíthatjuk a második minibölcsődei csoportunkat is, így csoportonként 7 kisgyermeknek tudunk helyet biztosítani. A 2023-24-es nevelési évben már a megújult bölcsőde csoportszobáiban várhatjuk a bölcsiseket.